Hamelin: Hamelin (ep)

Hamelin is een band uit Mechelen en ‘Hamelin’ is hun debuut ep. En dit is een voltreffer geworden. Vijf heerlijke nummers in het genre van post black metal. Melancholische momenten afgewisseld met krachtige, wanhopige uithalen kenmerken deze band. Dat deze knapen talentvolle componisten en muzikanten zijn blijkt na het horen van deze zelf getitelde ep. Ook de productie is goed. Dit is muziek met gevoel en ballen: de ingetogen en rustiger momenten zorgen voor rust en weemoed, de harde stukken voor agressie en wanhoop. De zang, zowel grunts als clean, zijn best OK. Leuk meegenomen is het feit dat er weinig Belgische band in dit genre zijn en al zeker niet van dit niveau. Fans van Glare Of The Sun, de oude Alcest, Thranenkind (nu King Apathy), … zullen hiervan smullen. Vijf goede nummers met als parel aan de kroon het wondermooie ‘Nadir’. Ja ja, ik ben instant fan geworden van deze landgenoten.

Bart Verlinde (85)

Wolves Of Hades

Tracklist: 1. Below The Waves 2. Thirty Pieces 3. A Lullaby Of Conjuring 4. Nadir 5. The Sun’s Light When He Unfolds It