Mayhem op 23 november in Biebob, Vosselaar.

Liefhebbers van black metal hebben zaterdag 23 november alvast aangekruist in hun agenda. Want dan staan met GosT, Gaahls Wyrd en Mayhem drie zwartgeblakerde bands op de planken in Biebob te Vosselaar.

GosT mag openen. We weten nog maar weinig omtrent dit gezelschap. Wat we wel weten is dat de band ontsproten is aan het brein van een persoon die de naam van Ba’al-Berith, een duistere prins uit de hel, aanneemt. De donkere kracht van GosT mag je eigenlijk onderbrengen in het vakje synthwave.

Gaahls Wyrd is ons een stuk beter bekend, want dit is de band rond voormalig Gorgoroth en God Seed vocalist Gaahl die in 2015 werd gevormd. Nog steeds zorgt de man voor black metal en het debuutalbum onder de naam Gaahl’s Wyrd werd eerder dit jaar op de markt gebracht (voor review, zie onze rubriek “CD Review”). Verwacht je tijdens live concerten toch ook nog maar aan werk dat werd uitgebracht onder de naam Gorgoroth en God Seed.

Mayhem is natuurlijk geen onbekende bij het black metal legioen. De band werd immers in 1984 boven het donkere doopvont gehouden en buiten een korte onderbreking tussen 1993 en 1994 stoomt dit duistere gezelschap ongenadig verder. Na een aantal, goed ontvangen, demo’s, werd het eerste full-album in 1994 op de markt gebracht. ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ was meteen een schot in de roos en de zware, duistere sound van Mayhem kreeg steeds meer aanhangers. Echt veel full-albums (vijf tot nu toe) bracht Mayhem nog niet op de markt, maar die zijn eigenlijk wel telkens een schot in de roos. De heren hebben ook heel wat live-albums op de markt en het is vooral tijdens live concerten dat Mayhem nog steeds extra fans maakt. Op 9 november is er het nieuwe full-album: ‘Daemon’ (Century Media). En dan verwachten we dat Mayhem wel een aantal van de nummers op deze nieuwe creatie zal brengen.

Voldoende redenen dus om elke black metal fanaat over de streep te trekken. Meer info je op www.biebob.be

Foto’s Mayhem @ Hard Rock Fest 2017: Luc Ghyselen.