Devin Townsend naar Trix te Antwerpen.

Op zaterdag 16 november is Devin Townsend te gast in zaal Trix te Antwerpen. De man is een eigenzinnig artiest die al een pak muzikale watertjes heeft door zwommen. Sommigen noemen hem “half gek”, anderen “geniaal”. Het ziet er duidelijke naar uit dat die laatsten toch met velen zijn, want Trix is al een tijdlang volledig uitverkocht.

Maar vooraleer de fans kunnen genieten van Devin Townsend wacht hen eerst nog een set van het Britse Haken. Deze progressive rock band werd in 2007 in de Britse hoofdstad Londen opgestart. Een eerste album was er met ‘Aquarius’ in 2010. meteen werd de band in de armen gesloten door liefhebbers van progressive rock en sindsdien is de populariteit van Haken met elke nieuw album gegroeid. Vorig jaar zorgden de heren met ‘Vector’ voor een vijfde full-album. (Voor bespreking zie onze rubriek “CD Review”.)

Devin Townsend is een Canadese muzikant, producer en songschrijver die in zijn lange carrière al uit heel wat muzikale vaatjes heeft getapt. Dat gaat van heavy metal over extreme metal en industrial tot progressive rock en progressive metal. Van een ding kan je Devin Townsend niet beschuldigen: hij kopieert niemand en blijft dus steeds zijn eigenzinnige zelf. Toch zorgt hij er ook steeds voor dat zijn eigenzinnig kijk op muziek toch goed wordt vertolkt en dat er steeds opnieuw over zijn werk wordt gesproken. Meestal is dit in lovende kritieken, zodat de man toch echt wel zijn stempel heet gedrukt op de muziekwereld. Vijfentwintig (!!!) full-albums werden reeds op de markt gebracht onder verschillende namen: Casualties Of Cool, The Devin Townsend Band, Devin Townsend Project, Strapping Young Lad en onder zijn eigen naam Devin Townsend. Het meest recente, ‘Empath’, was er eerder dit jaar. (Voor bespreking zie onze rubriek “CD Review”.) Wij van MUSIKA, zijn alvast benieuwd uit welk muzikaal vaatje Devin Townsend die avond zal tappen.

Liefhebbers van ofwel Haken ofwel Devin Townsend hebben ondertussen dus hun ticket(s) reeds in huis. Voor anderen is het hopen dat beide bands vlug terug in onze buurt aantreden. Meer info i.v.m. Dit concert kan je vinden op www.trixonline.be of op www.biebob.be

Foto’s Devin Townsend Project @ Trix 2017: Erwin Poppe.