The Gathering op 15 november in Biebob.

Op vrijdag 15 november is er in Biebob, Vosselaar een feestje gepland ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het Nederlandse The Gathering. Biebob ontvangt The Gathering zo voor de achtste keer.

The Gathering werd in 1989 opgestart door de broers Hans (gitaar) en Réne (drums) Rutten en Bart Smits (vocals). Wat later vervoegen Hugo Prinsen Geerligs (bas) en Frank Boeijen (toetsen) erbij. In 1992 werd het eerste full-album op de markt gebracht. ‘Always’ ging mee met de stroom van death metal die toen aan populariteit won. De grunts van Bart werden ondersteund door de vrouwelijke vocalen van Marike Groot. Toch is de sound, volgens de twee vocalisten te zwaar en wordt er dus aan de sound gesleuteld. Album nummer twee, ‘Almost A Dance’, komt er in 1993 na wat strubbelingen met Niels Duffhues en Martine van Loon achter de microfoons. De kritieken zijn niet zo denderend en beiden verlaten de band tijdens de daaropvolgende tournee. In 1995 komt The Gathering met een nieuw album. ‘Madylion’ zorgde voor een nieuwe stijlbreuk en met vocaliste Anneke van Giersbergen. De sound wordt eerder progressive metal met elementen gothic en psychedelica. Maar het geheel slaat aan en vooral Anneke van Giersbergen wordt geprezen door fans en pers. The Gathering is vertrokken voor een grootse carrière. Anneke van Giersbergen zet er in 2007 een punt achter en wordt wat later vervangen door Silje Wergeland. In 2015 wordt beslist om er een punt achter de zetten met een paar shows ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van The Gathering. Tot nu dus: The Gathering wil een feestje bouwen voor de dertigste verjaardag onder de naam “Autoreverse: 30th Anniversary Tour”. In de uitgebreide discografie van de band vind je o.a. twaalf full-albums en vier live-albums. Genoeg keuze aan nummers dus om een lange setlist samen te gaan stellen.

Voor die gelegenheid mag ook Biebob te Vosselaar nu weer voor gastheer spelen. We vermoeden dat een pak liefhebbers daar zullen heen gaan en raden je dus aan om op tijd je ticket(s) te bestellen. Meer info nodig? Check dan www.biebob.be