Atertrip: The Wind Between (ep)

Met ‘The Wind Between’ levert het Italiaanse vijftal van Atertrip een allereerste werkstukje af. ‘The Wind Between’ telt vijf tracks die een samensmelting vormen van wat psychedelica, progessive rock en alternative rock. Het vijftal – Greta Salvalai (vocals), Tommaso Marchesini (gitaar), Eleonora Ricci (synthesizer), Federico Salvarani (bass) en Federico Bedostri (drums) – zorgt voor een mooie opbouw en voor goed gearrangeerde nummers. Het gezelschap brengt de vijf nummers dan ook overtuigend en bewijst dat ze hun instrumenten onder de knie hebben. Toch kan ‘The Wind Between’ ons maar matig bekoren: het klinkt ons allemaal iets te braaf, te rustgevend in de oren. Net alsof het gezelschap niet voluit wel gaan en steeds met een voet op de rem blijft staan. Toch horen we ook mooie dingen langskomen. De vocalen van Greta vinden we persoonlijk heel geslaagd, al mag ook dit aspect wat steviger, wat meer “ballen” vertonen. Tommaso zorgt in zowat elke track voor mooi gitaarwerk en een heel knappe gitaarsolo. Toetseniste Eleonora voelt perfect wanneer ze moet ondersteunen en wanneer ze een plaats in de spotlight mag opeisen. Bass en drums blijven het eerder houden bij mooi uitgebalanceerde ondersteuning. Het vijftal gaat dus echter nergens voluit en zodoende blijven we, vruchteloos, afwachten wanneer een echte eruptie ons naar het puntje van onze stoelen doet schuiven. We moeten dan ook besluiten met het feit dat we hier vijf klasse artiesten aan het werk horen, maar dat het gezelschap toch wat te braaf, te veel op “safe” spelend, uit de hoek komt. Niet onaardig dus, leuk om te horen, maar, veel verder dan dat komt ‘The Wind Between’ ten huize je dienaar niet. Al denken we wel dat Atertrip het in zich heeft om bij een volgende gelegenheid een stuk beter te doen.

Luc Ghyselen (70)

Volcano Records

Tracklist: 1. From Here 2. Spark 3. Ghostwriter 4. Hidden Sights 5. Closure