Alunah: Violet Hour

Na ‘Solemnial’ en ‘Amber & Gold’ is Alunah terug van niet te lang weggeweest. Dit is het eerste volwaardige album met Si├ón Greenaway als zangeres. Ik zou meteen durven stellen dat de vervangster van Sophie Day de band naar een hoger niveau tilt, met alle respect voor Sophie. Dit is ondertussen het vijfde album van deze Britse doom / stoner band. Inmiddels behoren ze tot het neusje der zalm van de Britse doom-scene. Acht nummers telt het nieuwe album en na twee nummers heb je al meteen door dat dit een nieuw hoogtepunt is voor de band. Vergelijkingen ga ik achterwege laten, want de nummers zijn zo meeslepend dat Alunah nu zelf een vergelijkingspunt is geworden. Ik ga niet snel stellen dat een album het beste album is van een band, maar in dit geval zou het best wel kunnen kloppen. Alunah tilt stoner naar een nieuw en hoger niveau. Waar vele stoner bands puur op de riffs werken, krijg je in dit geval riffs, melodie en songs. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Wat wil je, alles klopt. Dus als je van stoner / doom houdt in combinatie met een prima zangeres, rep je dan om deze plaat in huis te halen. De vinyl versies zijn trouwens beperkt qua oplage.

Frederik Blieck (88)

Heavy Psych Sounds

Tracklist: 1. Trapped And Bound 2. Dance Of Deceit 3. Hunt 4. Hypnotised 5. Violet Hour 6. Unholy Disease 7. Velvet 8. Lake Of Fire