Manjerock op 9 november te Zwevegem.

In Zwevegem is er op 9 november een nieuwe editie van Manjerock. “Place to be”: The Finish in de Otegemstraat. De deuren openen er omstreeks 19u00 en er worden vier bands op het podium verwacht.

Severdhed, een nog jonge band uit de buurt van Izegem, mag de aftrap geven. Het viertal is er pas sinds 2018 en zorgt voor een set thrash metal. Voor de rest is dit een onbeschreven pagina in de grote “MUSIKA-encyclopedie”. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

Chalice timmert reeds een tijdje langer aan een muzikale loopbaan: de band ging immers reeds in 1998 van start. Enkel bassist Chris Lagrange is er nog steeds bij. Het vijftal zorgt voor een brutale mix van thrash metal, death metal en black metal. Hun meest recente full-album, ‘Ashes Of Hope’, ligt sinds vorig jaar in de winkelrekken en kan op een pak uitstekende kritieken rekenen. Ook tijdens live concerten zet het gezelschap steeds zijn beste beentje voor.

Daarna is het de beurt aan The Unforgiven, een Nederlands gezelschap dat zich spiegelt aan Metallica en dan ook uitsluitend covers brengt van die thrash metal grootheden. Het viertal ging in 2000 van start en wordt beschouwd als een van de beste Europese Metallica cover bands. Naar verluidt zijn de heren bezig aan hun afscheidstournee: erbij zijn is dus de boodschap!

F.U.B.A.R. mag deze editie afsluiten. Deze F.U.B.A.R. – er zijn nog een aantal bands met die naam – werd in 2014 opgestart en mag een thuiswedstrijd spelen. Het gezelschap staat voor een mix van punk, stoner en rock. Ook dit is een band die we bij MUSIKA nog beter moeten leren kennen.

Vier bands die samen een mooi geheel vormen: dat is de intentie van Manjerock. Wij van MUSIKA kijken alvast uit naar de avond om te zien of Chalice blijft imponeren, of The Unforgiven nog steeds tot de betere Metallica cover bands behoort, en of Severdhed en F.U.B.A.R. Ons kunnen bekoren of verrassen. Meer info vind je alvast op de facebook-pagina: https://www.facebook.com/events/-the-finish/manjerock-2019/306195850066384/