Vort: Demo 2019 (ep)

Met de naam ‘Demo 2019’ levert Vort een eerste werkstukje af. ‘Demo 2019’ telt twee tracks en is verkrijgbaar op vinyl als 7”. Op de “A”-kant krijg je ‘Subdermal Putrescence’ te horen. Dit is een brok old school death metal gebracht met een pak razernij. Organische drums, die naar mijn smaak wat te ver in de mix zitten, ronkende bassen en een gitaarsound die immens oud en gedateerd klinkt. En toch werkt het geheel dat wordt afgerond met rauwe growls en diep in je botten kervende screams. ‘Augmentation Of The Black Void’ vult de “B”-kant en gaat op hetzelfde elan verder. Toch krijg je hier meer “kalmere” passages die een meer atmosferische richting uit zetten. Maar opgelet, tere zieltjes zullen ze hiermee niet winnen. ‘Demo 2019’ van Vort lijkt ons een visitekaartje, maar zal enkel zijn weg vinden naar échte (old school) death metal fanaten.

Luc Ghyselen (68)

Babylon Doom Cult Records

Tracklist: 1. Subdermal Putrescence 2. Augmentation Of The Black Void