Opeth op 6 november in AB, Brussel.

Het Zweedse Opeth is op woensdag 6 november voor de zesde maal te gast in de Brusselse AB. Dit keer mag The Vintage Caravan de zaal opwarmen.

The Vintage Caravan werd in 2006 opgestart en zorgt voor een zeer knappe en gedreven mix van hard rock, blues rock en psychedelica. De discografie van het trio telt momenteel vier albums die stuk voor stuk heel knap zijn. Maar tijdens live concerten kan het gezelschap net nog dat ietsje meer zodat er steeds een magisch gedreven en energiek geheel ontstaat.

Opeth is al een tijdje langer bezig aan een muzikale carrière. De band werd in 1990 opgestart en heeft in hun bijna dertig jarige carrière wat muzikale koerswijzigingen ondergaan. Progressive metal, progressive rock en melodic death metal maken op een of andere manier deel uit van hun sound die soms overhelt naar het laatste, maar evengoed meer de richting progressive rock kan op gaan. Grote man achter Opeth is nog steeds Mikael Åkerfeldt (gitaar / vocals), de enige die nog resteert van de originele line-up. De discografie van de band telt o.a. dertien full-albums waarvan ‘In Cauda Venenum’ dat zopas op de markt kwam in een Engelstalige en een Zweedse versie, het meest recente is. We vermoeden dan ook dat deze tournee in het teken zal staan om dit nieuwe werkstuk te promoten.

De echte liefhebbers moeten we al lang niet meer warm maken voor Opeth: die hebben ondertussen hun ticket(s) al op zak. Voor de anderen: meer info vind je alvast op www.abconcerts.be Maar zorg er wel voor dat je op tijd bent, want ook The Vintage Caravan kan voor een mooie avond zorgen.