Psychopunch: Greetings From Suckerville

Het Zweedse Psychopunch staat voor een onvervalste mix van rock ‘n’ roll en punk en dat reeds sinds 1998. Met ‘Greetings From Suckerville’ is het gezelschap toe aan zijn elfde full-album, als we de tel goed hebben bijgehouden. De heren zorgen dit keer voor dertien songs die aanstekelijk klinken en een party-sfeertje willen creëren. Zet dus al je zorgen voor een tijdje opzij en laat je onderdompelen in de met punk overgoten rock ‘n’ roll-sound van dit Zweedse viertal. De dertien nummers zijn kort en gebald en doen ons wat denken aan, zeker qua lengte en aanstekelijkheid, aan The Ramones, al is de sound van Psychopunch wat gepolijster, minder rauw dus, maar wel even gedreven en energiek. Van zodra opener ‘Shut Your Fucking Mouth’ door de speakers klinkt, zit je goedkeurend mee te knikken. Het nummer klinkt catchy, rockt perfect en tovert een glimlach op je gelaat. Daarna volgen nog twaalf even aanstekelijke nummers die vol overgave worden gebracht en waarop stil zitten best een moeilijke opgave is. Veel afwisseling tussen de nummers onderling is er niet te bespeuren, maar “hey, who cares?” – dat hadden The Ramones ook niet nodig om een blijvende indruk na te laten. Wil je pretentieloos uit de bol gaan en wil je de buurt laten meegenieten van je rock ‘n’ roll feestje? Zet het geluid van je installatie op hoogste niveau, plaats ‘Greetings From Suckerville’ in de lader, en laat die zijn rondjes draaien. Eens je de dertien tracks gehoord heb, druk je gewoon opnieuw op play en kan het feestje verder gaan. Heb je echter gekozen voor de vinyl versie dan heb je veertien nummers om mee uit de bol te gaan.

Luc Ghyselen (75)

Massacre Records MASDP 1079

Tracklist: 1. Shut Your Fucking Mouth 2. I’ll Be Home Tonight 3. Darling, Take All Of Me 4. Love 5. Scream Your Little Heart Out 6. Crash Landing 7. Liar 8. I Don’t Need A Broken Heart 9. City’s On Fire 10. Let’s Do It Again 11. Tell Me Everything 12. Over You 13. Raise Your Glass