Ison: Inner Space

Daniel Änghede en Heike Langhans vormen samen het project Ison. De band werd opgericht in 2015 in Göteborg, Zweden. Daniel kennen we van Crippled Black Phoenix, terwijl Heike Langhans bekend is van haar samenwerking met Draconian. ‘Inner Space’ is inmiddels de derde plaat en borduurt verder op ‘Cosmic Drone’ en ‘Andromeda Skyline’. De stem van Heike die ga je onmiddellijk herkennen. De muziek kan je bestempelen als shoegaze. Niet toevallig dat Neige van Alcest opduikt in het tweede nummer, ‘Radiance’. Als je één nummer gehoord hebt, dan weet je eigenlijk wat je voor de rest mag verwachten. Dit is geen negatieve kritiek, want alle acht nummers zijn van een zeer genietbaar niveau. Dit soort muziek beluistert zich wel in een rustig kader, wil je ervan genieten. Wees wel snel want de vinyl is inmiddels bijna uitverkocht en de cd verkoopt ook als pistolets. Vermoedelijk komt er wel een nieuwe persing, vraag is wanneer. Anderzijds kan je ook rustig naar hun Bandcamp pagina surfen en daar de volledige plaat draaien. Kost je niets, maar je hebt ook niets in handen. Keuzes moeten gemaakt worden. Mijn advies luidt dus: “Check eerst eens online en beslis dan”. Meer valt er helaas niet te zeggen over dit pareltje. Is ook niet nodig.

Frederik Blieck (85)

Avantgarde Music

Tracklist: 1. Inner – Space 2. Radiance 3. Equals 4. ISAE 5. Shipwrecks 6. The Fifth World 7. Everything’s About To Change Forever 8. A Golden Force