Beth Hart: War On My Mind

Met ‘War On My Mind’ levert de Amerikaanse Beth Hart een nieuw album af. De dame is in thuisland razend populair en ook in Europa telt ze tal van fans. Beth Hart staat, normaal toch voor een mix van blues, blues rock en soul. Dit is op dit nieuwe album toch iets anders. We krijgen een meer intimistische kijk, daar ze dit keer songs heeft neergezet die haar treffen. Ze bezingt immers haar leven en dat gaat dan over liefde, verslaving, depressies, haar bipolaire stoornis, haar vader en haar zus. Ze stelt zich dus echt kwetsbaar op. En alhoewel ik persoonlijk niet zo’n fan ben van het werk van Beth Hart, raken deze nummers me wel. Vooral als enkel haar stem en haar pianobegeleiding te horen is, bezorgt Beth me kippenvel, kan ze me ontroeren tot op het bot, en … laat ze me nadenken over wat het leven mij reeds geboden heeft. Het is niet zo dat ik nu ineens een enorme fan van haar ben geworden, maar deze ‘War On My Mind’ is een beklijvend en intens diepgravend werkstuk geworden dat nog op tal van gelegenheden in mijn cd-speler zal te vinden zijn. Liefhebbers van blues, of bluesy rock, met soulvolle vocalen kunnen dit blindelings aan hun collectie toevoegen. Verwacht geen echt “happy” toestanden, maar laat je meevoeren op deze intense rit in het leven van Beth Hart.

Luc Ghyselen (85)

Provogue / Mascot Label Group PRD 75951

Tracklist: 1. Bad Woman Blues 2. War In My Mind 3. Without Words In The Way 4. Let It Grow 5. Try A Little Harder 6. Sister Dear 7. Spanish Lullabies 8. Rub Me For Luck 9. Sugar Shack 10. Woman Down 11. Thankful 12. I Need A Hero