KMF op 16 november in de St. Pieterszaal te Kuurne.

KMF staat voor “Kuurns Metal Festival” in vindt dit jaar plaats in St. Pieterszaal te Kuurne op 16 november. De organisatie is, zoals steeds, in handen van de VZW Stubborn Donkey. De deuren gaan er open omstreeks 15.00 uur en dan mag je zes bands op het podium verwachten.

Phoenix Rebellion speelt een thuiswedstrijd, daar de band uit de buurt afkomstig is. Muzikaal drukt dit gezelschap zich uit aan de hand van hard rock en heavy metal.

Raider komt van iets verder, namelijk van uit de buurt van Gent. Dit gezelschap zorgt voor een gedreven en aanstekelijke sound waar hard rock (met wat glam metal accenten) de hoofdmoot van vormt. Wij, van MUSIKA, zagen hen reeds eerder dit jaar aan het werk (zie onze rubriek “Concert Review”) en waren tevreden met wat we zagen en hoorden.

Deafcon tekent dan weer voor een onvervalste mix van heavy metal en hard rock ‘n’ roll. Het trio zweert bij een stevige en krachtige sound die ons vooral doet denken aan Motörhead, zonder dat de heren een klakkeloze kopie zijn van deze meesters.

Met Max Pie krijgen we een heel ander geluid te horen daar dit gezelschap zich muzikaal uitdrukt aan de hand van progressive power metal. De band werd in 2005 opgestart in beschikt in de persoon van Tony Carlino over een sympathieke frontman die het publiek kan mee trekken in zijn enthousiasme. De discografie van Max Pie telt ondertussen drie knappe full-albums.

King Crown is een nog vrij onbeschreven blad bij MUSIKA. Wel weten we dat deze heavy metal / power metal band werd als Öblivïon nadat vocalist Jo Amore (vocals), David Amore (drums) en Steff Rabilloud (gitaar) uit Nightmare werden gezet. Onder de naam Öblivïon heeft de band een full-album op de markt (‘Resilience’ (2018)) maar korte tijd later werd de naam dus gewijzigd tot King Crown.

Afsluiter van deze editie van KMF is Tygers Of Pan Tang, een van de (sub)toppers als het aankomt op heavy metal / NWOBHM. Tygers Of Pan Tang werd immers in opgestart in 1978, tijdens de hoogdagen van NWOBHM. De band zorgde voor een paar fel bejubelde albums – ‘Wild Cat’ (1980), ‘Spellbound’ (1981) en ‘Crazy Nights’ (1981) – maar de echte doorbraak naar een groot publiek bleef jammer genoeg uit en in 1987 viel uiteindelijk het doek over de band. Maar sinds 1999 is originele gitarist Robb Weir terug in de weer met de band. En vooral de twee meest recente albums van het gezelschap – ‘Ambush’ (2012) en het titelloze ‘Tygers Of Pan Tang’ (2016) – zorgen ervoor dat de band weer echt actueel is en een stevige fanbasis heeft opgebouwd. Later dit jaar verschijnt trouwens nog een nieuw full-album van de Tygers Of Pan Tang.

Wie dus houdt van hard rock en heavy metal zal zeker zijn gading vinden op KMF. Merk dan ook 16 november in je agenda en doe jezelf een plezier: koop jezelf een ticket en beleef een fijne heavy metal avond op KMF. Meer info vind je op https://www.facebook.com/pg/Vzw-Stubborn-Donkey-466905806834546/posts/