Casket Robbery: Ascension (ep)

Casket Robbery is een Amerikaanse brutal death metal band afkomstig uit Wisconsin, opgericht in 2010. ‘Ascension’ is een ep samengesteld uit het eerste werk met zangeres Megan Orvold, die in 2017 de band. De ep is eigenlijk ook al twee jaar oud, maar wordt volgens de Facebook pagina van de band heruitgebracht met extra nummers. Vreemd, want online valt er geen spoor te vinden met betrekking tot een nieuwe versie van het debuut met Megan. Ook de nummers die ons ter beluistering werden aangeboden verschillen niet van de oorspronkelijke versie met uitzondering van nieuw nummer ‘From Hell’. Ik snap er alvast niets van. Vermoedelijk gaat het enkel om een digitale rerelease. Wat ik wel snap, is de sound van Casket Robbery. Met vier nummers valt er niet zoveel te snappen uiteraard. De sound is af en neigt naar technical death metal, maar is ook vrij melodisch. Megan zingt in de stijl van Alissa White-Gluz zoals bij Arch Enemy. De stevige grunts beheersen de nummers. De vier nummers zijn best genietbaar en ik kijk eerlijk gezegd uit naar nieuwer werk in de overtuiging dat deze band nog kan verrassen.

Frederik Blieck (82)

Independent Release

Tracklist: 1. Pockets Lined With Flowers 2. From Hell 3. The Ascension 4. Lilith