Robert Tepper: Better Than The Rest

Er rinkelde geen enkel belletje toen een nieuw album van Robert Tepper op onze bureau neerplofte. In de begeleidende info lezen we dan maar dat de man eind jaren zestig tekende voor ‘Is This Love’, een nummer dat Paul Anka de hitlijsten in zong. In 1985 zorgde hij dan voor het nummer ‘No easy Way Out’ dat dankzij Sylvester Stallone en de film ‘Rocky’ in de Amerikaanse charts te vinden was. Ook ‘Angel Of The City’ kwam onder de aandacht dankzij de film ‘Cobra’ en ook Pat Benatar nam een met ‘Le Bel Age’ een nummer van Robert Tepper op. Nog later maakte hij kennis met gitarist Pablo Padilla. En het is de combinatie Robert Tepper / Pablo Padilla die hier uitgespeeld wordt. Je krijgt elf nummers te horen die een mix vormen van mainstream rock en pop. Geen van de nummers blijft echter echt hangen. En nee, slecht klinken ze niet, maar zelf zouden we onze zuurverdiende euro’s niet spenderen aan dit album dat helemaal niet ‘Better Than The Rest’ is. Robert Tepper beschikt over een mooie warme stem, maar springt er absoluut niet bovenuit tussen de massa aan stemmenpracht die je kan ontdekken in het wereldje van melodic rock. Ook de nummers op zich zijn niet echt meesterwerken te noemen die ons achterover doen vallen. Integendeel, nadat het album zijn toertjes draaide in onze stereo-installatie zijn we al lang vergeten wat we allemaal precies hoorden, zodat dit dus absoluut niet beter is dan de rest. Dit is duidelijk mikken op een zo groot mogelijk mainstream publiek die liever pop dan rock hoort en daar behoren wij niet echt bij.

Luc Ghyselen (50)

AOR Heaven AOR 00193

Tracklist: 1. Why Does Over 2. Better Than The Rest 3. All That We Never Have 4. Testimony 5. Time Just This Time 6. My Yesterday 7. Tell Me You Love Me 8. Show Me Where The Light Is Going 9. Beyond The Atmosphere 10. I Don’t Want To Make You Love Me 11. You Know Just How You Feel