Cernunnos Pagan Fest 2020: de eerste namen.

2020: het lijkt nog veraf, maar een aantal festivals kijken reeds een tijd vooruit. Zo maakt Wacken Winter Nights al eerder een hele rits namen bekend voor hun editie van volgend jaar (van 14 tot en met 16 februari). Ook het kleinschaliger, maar uiterst knap georganiseerde en sympathieke Cernnunos Pagan Fest maakte zo net de eerste vijf namen van bands bekend die er zullen aantreden. Neem alvast uw kalender voor 2020 bij de hand en noteer zaterdag 22 en zondag 23 festival want dan is er een nieuwe editie van Cernunnos Pagan Fest in het mooie “La Ferme Du Buisson” in Noisiel, Frankrijk. De eerste vijf bands die er aangekondigd worden, stonden nog nooit eerder op de affiche aldaar en men is volgend jaar aan editie twaalf toe!

Het Belgische Prima Nocta zorgt voor een beklijvende en opzwepende mix van Celtic folk, metal, rock en medieval. Sojourner is een internationaal gezelschap dat een schitterende mix brengt van epic metal, atmospheric metal en black metal. Rastaban komt ook al uit België en zorgt voor een mix van folk, medieval, world music en tribal sounds. Vermilia komt dan weer uit Finland en zorgt voor een mix van atmospheric black metal en pagan metal. Veliocasses tenslotte is een Frans zevental dat een mix brengt van folk en death metal.

Wij, van MUSIKA, zijn reeds aan het kwijlen. Meer info vind je alvast op hun facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/cernunnos.festival/

foto’s Prima Nocta @ Celtic Night Geluwe 2017: Luc Ghyselen.