Lavinia: Sallowed

Tussen al het metalgeweld is een vleugje post rock, indie rock, emo rock altijd een welgekomen afwisseling. Daar zorgen de Amerikanen van Lavinia uit New Hampshire voor. Met hun debuutalbum ‘Sallowed’ zullen ze zeker en vast scoren bij fans van dit genre. Alle nummers kabbelen rustig verder met hier en daar een lichte versnelling. Metal zul je hier zeker niet horen maar dat is ook niet de bedoeling van deze band. Wel krijgt de luisteraar zeven volledige nummers wars van emotie: zowel instrumentaal als qua zang beroert deze muziek wel de gevoelens. Geen ingewikkelde composities maar wel zeer mooi in zijn eenvoud. Vooral prima geschreven nummers gebracht door uitstekende muzikanten. Het gitaarspel is van hoog niveau, de zang zeer helder en bij momenten prachtig ingetogen. Dit album leent zich perfect om te onthaasten of te ontstressen, een hip en actueel woord om zich alleen terug te trekken in een ontspannende omgeving en ten volle te genieten van deze toch wel erg mooie muziek. Je krijgt alvast een warm en goed gevoel bij de sound van deze band. Voor de fans van de recente Anathema, Antimatter.

Bart Verlinde (80)

Pax Aeternum

Tracklist: 1. White River 2. All Arms Out 3. Wither 4. Embers 5. Last Leaves 6. Fall Risk 7. Window 8. Sallowed