Dead Feathers: All Is Lost

Ongeveer drie jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met Dead Feathers middels hun vier tracks titelloze ep op het HeviSike Records label. Met hun eerste full-album, deze ‘All Is Lost’, zet de band een stevige stap voorwaarts daar men nu onder gebracht is bij Ripple Music, een label dat garant staat voor kwaliteitsvolle releases. Wie houdt van psychedelic rock met een folky randje zit gebeiteld bij Dead Feathers. Het vijftal – Tony Wold (gitaar), Marissa Allen (vocals), Tim Snyder (gitaar), Rob Rodak (bass) en Joel Castanon (drums) – zorgt op dit tien tracks (als je voor de cd-versie kiest, de vinyl versie telt slechts acht nummers) tellend debuutalbum immers voor een heel knap album in dit (sub)genre. Onze gedachten gaan meteen terug naar de jaren zestig en naar een van de absolute toppers in het genre: Jefferson Airplane. Vooral de vocale prestatie van Marissa Allen is daar debet aan, want met haar schitterende stem doet ze ons geregeld wegdromen naar Grace Slick. Maar we willen de prestaties van het overige viertal zeker niet minimaliseren. We horen immers een band bezig die begeesterend uit de hoek komt en heel knappe nummers heeft opgebouwd maar telkens we de stem van Marissa erbij horen stijgt het niveau nog een beetje en krijgen de nummers een vol geluid. Meer moeten we hier eigenlijk niet over zeggen: liefhebbers van sixties styled psychedelic rock, maar dan wel met een moderne productie, en dan vooral elke fan van Jefferson Airplane moet dit absoluut in huis halen. Track na track weet het kwintet hier te overtuigen zodat Dead Feathers meteen langs de grote poort binnen komt. Nog niet overtuigd? Check dan ‘Horse And Sands’ op het wereldwijd web: https://www.youtube.com/watch?v=X4aEuO2lr60

Luc Ghyselen (85)

Ripple Music

Tracklist: 1. At The Edge 2. With Me 3. Cordova 4. Horse And Sands 5. All Is Lost 6. Darling Sighs 7. Smoking Gun 8. Night Child 9. Not Ours To Own 10. Found Caravan