En Minor: En Minor

En Minor is een nieuw project van Phil Anselmo, je hoogstwaarschijnlijk bekend als vocalist van o.a. Down en / of Pantera. Met En Minor krijg je geen zwaar beukend geweld te verduren, maar wel intense donkere nummers die het hebben over de harde lessen in het leven. Ik zou bijna zeggen: denk aan Merle Haggard, Johnny Cash of zelfs Jacques Brel. Als voorsmaakje voor het later dit jaar te verschijnen full-album, wordt deze titelloze twee tracks tellende ep op de markt gebracht. ‘On The Floor’ opent beklijvend, intens met en donkere sound die traag zijn weg zoekt naar je ziel en gedachten terwijl Philip H. Anselmo een korrelige diepe stem laat horen die hier perfect bij aansluit. Absoluut geen party muziek, laat staan metal, dus, maar eerder beklijvende diep gravende luistermuziek met een country en folk randje. ‘There’s A Long Way To Go’ gaat op dit elan verder, maar kent een iets vlotter tempo. Door gebruik van cello vind je een pak melancholie terug in dit nummer dat ook al, door al zijn duisternis, diep in je ziel kerft. Phil (vocals, gitaar, bass) heeft met zijn “partners in crime” – Kevin Bond (akoestische en elektrische gitaar, bass), Stephen Taylor (gitaar), Calvin Dover (keyboards), Joiner Dover (bass), Steve Bernal (cello) en Jimmy Bower (drums) – voor twee hel intense en beklijvend nummers gezorgd op deze ‘En Minor’ in een genre dat we niet direct met hem hadden geassocieerd. We kijken alvast reikhalzend uit naar het full-album van En Minor!

Luc Ghyselen (85)

Housecore Records

Tracklist: 1. On The Floor 2. Ther’s A Long Way To Go