Grande Royale: Take It Easy

Hou je van classic rock? Dan zit je gebeiteld bij het Zweedse Grande Royale, een gezelschap dat sinds 2014 aan een muzikale carrière werkt. Eerder zorgde de band reeds voor drie studio-albums en een live-album. Sinds ‘Breaking News’, het meest recente studio-album uit 2017 is de line-up wat gewijzigd, want nu hoor je Gustav Wremer als lead vocalist. Extra vocalen, soms vrouwelijke, zorgen voor een soulvol randje die je een heel klein beetje doen denken aan Southern rock grootheden als Lynyrd Skynyrd. Maar eigenlijk blijft Grande Royale hier zichzelf: mooi gearrangeerde classic rock nummers brengen met een ferme knipoog richting jaren zeventig rock dankzij de eerder vernoemde koorzang, de inbreng van een orgel en het gebruik van een blazerssectie in sommige nummers. Dat voormalig vocalist Tove Abrahamsson te horen is op twee tracks bewijst dat deze artiest nog steeds een goede verstandhouding heeft met de band. De nummers zijn best radiovriendelijk, al zal krijgt dit (sub)genre op onze nationale radiostations nul komma nul kansen, en kunnen zo een heel breed rock publiek aanspreken. Grande Royale kleurt mooi binnen de lijntjes en alle rauwe randjes werden mooi afgevijld. En net dat vinden wij spijtig, want nu klinkt deze ‘Take It Easy’ van Grande Royale zoals een pak andere albums in het (sub)genre: een beetje te braaf en te gepolijst. Ze hadden de term ‘Take It Easy’ beter wat minder letterlijk genomen.

Luc Ghyselen (70)

The Sign Records

Tracklist: 1. Bring It Up 2. Out Of Gas 3. Hands Up 4. Sweet Livin’ 5. Cogitator 6. Decelerate 7. Ms. Sunshine 8. Baby You´re A Fool 9. Going Strong 10. Standing In My Way 11. On And On