The Offering: Home

The Offering is een nieuwe band uit Boston die met ‘Home’ toe is aan hun debuutalbum. Hiervoor brachten ze in 2017 al een ep uit, ‘The Offering’. Nu, twee jaar later, krijgen we het vervolg in de vorm van ‘Home’. The Offering wordt omschreven als een mix van diverse genres. Persoonlijk vind ik het klinken als een mix van honderdeneen andere bands. Ik hoor echoes van Arch Enemy, Slipknot (in de drums), Korn, Iced Earth, etc. Na twee nummers heb je eigenlijk al wel door hoe de rest van het album zal klinken, want The Offering lijkt steeds weer dezelfde ingrediënten te gebruiken in hun mix om tot een song te komen. Niets mis mee, want deze band zet een eigen geluid én identiteit neer. Ik zie deze band gelijkaardig succes hebben als bijvoorbeeld Five Finger Death Punch, daarvoor is het geluid zwaar genoeg en melodisch tegelijkertijd, voornamelijk door de clean vocals. Met acht nummers zou je kunnen stellen dat het wat kort uitvalt, maar eigenlijk vind ik het ruim voldoende. De cd telt overigens negen nummers via bonus track ‘Violets’. Afsluiter op de vinyl ‘Home’ wijkt een beetje af van de rest en dat belooft voor de toekomst. De band moet in staat zijn uit zijn eigen keurslijf te komen op basis van wat ik hoor in ‘Home’, het nummer. Zo niet gaan we na twee à drie albums spreken van een gemiste kans denk ik. Voorlopig ziet de toekomst in tegenstelling tot de grijze hoesfoto er rooskleurig uit.

Frederik Blieck (80)

Century Media

Tracklist: 1.Waste Away 2. Lovesick 3. Ultraviolence 4. A Dance with Diana 5. Failure (S.O.S) 6. Hysteria 7. Glory 8. Home 9. Violets