Achtste editie van Hard Rock Fest te Avelgem.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober is er in GC Spikkerelle te Avelgem een nieuwe editie van Hard Rock Fest, en dit voor de achtste maal. Dit festival staat erom bekend dat men op vrijdag de kaart black metal / death metal trekt. Ook nu is dit weer het geval. Vier bands mogen er op het podium worden verwacht. Op zaterdag trekt men dan de kaart van heavy metal in een aantal (sub)genres. We zetten de bands even op een rijtje zodat je toch een beetje weet wat je kan gaan verwachten die dagen.

Op vrijdag 4 oktober zijn dat:

* The Monolith Deathcult werd in 2002 opgestart in het Nederlandse Kampen. Eerst nog als brutale death metal band maar gaandeweg ging men meer en meer de atmospheric weg op met invloeden van elektronica. De band heeft zeven full-albums op de markt waarvan ‘V2 – Vergelding: Dawn Of The Planet Of The Ashes’ (2018) het meest recente is.

* Asagraum is een internationaal black metal gezelschap opgestart in 2015. Tot nu toe heeft het gezelschap twee fel gesmaakte full-albums op de markt waarvan ‘Dawn Of Infinite Fire’ dat eerder dit jaar werd uitgebracht het meest recente is.

* Arkhon Infaustus is een Franse band uit de buurt van Parijs die in 1997 werd opgestart en voor een mix zorgt van black metal en death metal. In 2009 viel het doek over de band na o.a. vier fel gesmaakte full-albums. Gitarist DK Deviant blies de band nieuw leven in (2016) en zorgde er voor dat de band intussen ook al nieuw werk op de markt heeft middels de ep ‘Passing The Nekromanteion’ (2017).

* Wiegedood is een Belgische black metal band opgestart in 2014 in de buurt van Gent. Het trio heeft reeds drie full-albums op de markt: ‘De Doden Hebben Het Goed’ (2015), ‘De Doden Hebben Het Goed II’ (2017) en ‘De Doden Hebben Het Goed III’ (2018). Wij, van MUSIKA, zagen het drietal dit jaar eerder aan het werk op HellFest (zie onze rubriek ‘Concert reviews’) en vinden dat de band een stuk overtuigender is op een podium dan op een album.

Op zaterdag 5 oktober mogen vijf bands naar jullie aandacht dingen. Geen black metal en / of death metal, maar eerder een mix van verschillende de andere (sub)genres.

* Muddler is een vierkoppige band uit de buurt van Lier die een mix brengt van rock en metal in onze eigen taal. Het kwartet noemt hun eigen sound “snøck”, waarmee de heren hun zware, donkere en zelfs soms slepende muziek beschrijven.

* Ghost Division is een Nederlandse band. Het zestal is een tribute band voor het Zweedse Sabaton, zodat je een een set heavy metal / power metal mag verwachten.

* For Evigt komt ook al uit Nederland. Ook dit gezelschap is een tribute band. Dit keer is het Deense Volbeat het grote voorbeeld. Verwacht je dus aan een stevige mix van heavy metal en rockabilly.

* Subliminal Verses is een Italiaanse tribute band voor Slipknot. Een mix van nu metal, heavy metal en alternative metal zullen dus je deel zijn.

* Dyscordia is een West-Vlaams gezelschap dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van progressive metal. De band werd in 2010 opgestart en hun discografie telt momenteel twee uitstekende full-albums. Daar de heren aan het werk zijn aan album nummer drie kunnen we misschien wel een paar nieuwe nummers in de setlist verwachten. Of is dit nog te vroeg? In ieder geval staan de heren steeds garant voor muzikale top entertainment. En dat zal als afsluiter van deze editie van Hard Rock Fest niet anders zijn.

Dit lijken ons voldoende redenen om je ticket(s) voor dit tweedaags evenement aan te schaffen. Meer info vind je alvast op www.hardrockfestavelgem.com