Faithsedge: Bleed For Passion

‘Bleed For passion’ is het vierde full-album van Faithsedge, een Amerikaans gezelschap dat in 2009 werd opgestart. Drijvende krachten achter deze band zijn gitarist, vocalist Giancarlo Floridia en gitarist Alex De Rosso. Die laatste doet misschien belletjes rinkelen bij Dokken fans, daar hij een tijdlang deel uitmaakte van Dokken voor hun live concerten. Samen met drummer Matt Starr (o.a. Ace Frehley en Mr. Big) en bassist Timothy Gaines (ex-Stryper) werd dit tien tracks album ingeblikt. Het viertal zorgt voor een mooie en krachtige mix van melodic hard rock en melodic heavy metal. Melodie staat dus alvast centraal bij de heren die hier toch wel knappe songs opbouwen. Drums en bass zorgen voor het stevige fundament, melodieus gitaarspel en krachtige vocalen zorgen voor de omkadering en de de nodige aandachtspunten. De heren openen meteen krachtdadig en energiek met ‘Back From This’. Goede en stevige drumpatronen, pulserende bassen, strakke riffs, melodieuze inventieve gitaarsolo’s en krachtige cleane vocalen. Meteen is de toon gezet en wordt onze aandacht gegrepen. De gedreven rockende nummers worden halfweg onderbroken voor een krachtdadige power ballade met wat sfeervolle background vocalen. We hebben het hier over ‘I Know I Need To Let You Go’. Daarna neemt men de draad terug op en zorgt het kwartet voor strakke en stevige tracks die allereerst melodieus klinken, maar toch voldoende kracht uitstralen. En zonder dat de heren ons van de sokken blazen, moeten we toch vaststellen dat we hier gewoon goedkeurend mee knikken met het tempo die de heren opleggen. Afsluiter ‘Reflecting A Voice’ is daar misschien het beste voorbeeld van, want stil zitten (staan) is echt geen optie bij deze energieke en gedreven song. Absolute top is ‘Bleed For Passion’ misschien niet geworden, daarvoor blijft men te mooi binnen de lijntjes van het genre kleuren, maar dat het album heel zeker niet zal misstaan in je collectie, is ook een feit.

Luc Ghyselen (85)

Scarlet Records SC 347-0

Tracklist: 1. Back From This 2. Angelic 3. Acceptance 4. Through The Scars 5. I Know I Need To Let You Go 6. Girl When 7. Sky 8. I’ve Changed 9. Bleeding With The Memories 10. Reflecting A Voice