Graham Bonnet Band: Live In Tokyo 2017

Vorig jaar werd door Frontiers Records het live opgenomen ‘Parole Denied – Tokyo 2017’ van Alcatrazz op de markt gebracht. Wij, van MUSIKA, waren niet echt overdonderd en vooral de vocalen van Grahm Bonnet vielen ons tegen. De opnames die je hier op deze te horen krijgt werden tijdens diezelfde tournee opgenomen. En wat blijkt: we moeten opnieuw vaststellen dat de band de nummers (een mix aan nummers uit de songbooks van Graham Bonnet Band, Rainbow, MSG en zelfs Impellitteri) heel knap en sterk weer geeft, maar dat we ons opnieuw ergeren aan het vocale aspect. Laten we heel eerlijk zijn: Graham Bonnet klinkt nog goed (zeker voor zijn leeftijd), maar kan bijlange niet meer tippen aan de vocale prestaties die hij afleverde tijdens zijn absolute hoogtepunt (Rainbow, MSG) en dat verknalt toch een pak van de pret. Zeker voor liefhebbers die opgroeiden met de originele versie van o.a. ‘Eyes Of The World’, ‘Lost In Hollywood’, ‘All Night Long’, ‘Since You’ve Been Gone’ en ‘Assault Attack’. Maar die hard fans van de man en zijn band zullen het daarmee ongetwijfeld volledig oneens zijn. Die kunnen dus hun hartje ophalen en misschien vergelijkingen gaan maken met wat Graham Bonnet Band eerder dit jaar verwezenlijkte tijdens zijn doortocht in Diest (zie onze rubriek “Concert review”). Deze opnames zijn verkrijgbaar op cd en dvd.

Luc Ghyselen (60)

Frontiers Records FRCDVD 964

Tracklist: 1. Eyes Of The World 2. California Air 3. S.O.S. 4. Night Games 5. Stand In Line 6. Into The Night 7. Love’s No Friend 8. Dancer 9. Samurai 10. Desert Song 11. Rider 12. Since You’ve Been Gone 13. Assault Attack 14. All Night Long 15. Lost In Hollywood 16. The Crying Chair (Alternate Lyric Version)