Torche: Admission

Torche is, zoals u misschien weet, een Amerikaans sludge gezelschap dat reeds vijftien jaar actief is en om de drie à vier jaar een nieuw album uitbrengt. ‘Admission’ is het vijfde album van deze heren uit Miami. Het vorige album, ‘Restarter’, kreeg alom lovende kritieken, al vond ik het album ‘Harmonicraft’ daarvoor nog iets sterker. ‘Admission’ opent alvast behoorlijk mits ‘From Here’. Volgend nummer, ‘Submission’ is zeer aanstekelijk door de repetitieve riff. ‘Slide’ klinkt iet of wat grungy zoals een Mudhoney of Love Battery zou kunnen klinken. Met ‘What Was’ stappen ze in de richting van Kyuss. ‘Times Missing’ is wat psychedelischer. Het gelijknamige ‘Admission’ zou zomaar van Stone Temple Pilots of Feeder kunnen zijn. ‘Reminder’ doet dan weer denken aan Alice In Chains. ‘Extremes Of Consciousness’ heeft iets van Nirvana. ‘On The Wire’ is de riff waar we op zaten te te wachten. (Soundgarden?). ‘Infierno’ is supersloom, zwaar en repetitief. ‘Changes Come’ ligt in het verlengde van ‘Infierno’: traag , log, zwaar(moedig). Genoeg variatie en een goede productie op dit vijfde album. We weten al langer dan vandaag dat Torche gekoesterd mag worden. ‘Admission’ is geen grote stap voorwaarts. Toch denk ik dat er nieuwe fans kunnen gewonnen worden op basis van de goede geproduceerde sound en op basis van de kwaliteit van de nummers.

Frederik Blieck (79)

Relapse Records

Tracklist: 1. From Here 2. Submission 3. Slide 4. What Was 5. Times Missing 6. Admission 7. Reminder 8. Extremes Of Consciousness 9. On The Wire 10. Infierno 11. Changes Come