Elektric Mistress: Elektric Mistress (ep)

Elektric Mistress is een psychedelische stoner / groove metal band die ontstond in 2018. Bombastische drums, verdovende baslijnen, knetterende keyboard klanken die je hypnotiseren en een raspend stemgeluid zijn typische elementen die je terugvind binnen de muziek van deze band. De heren hebben goed geluisterd naar de typische jaren ’70 hardrock van bijvoorbeeld Deep Purple, Black Sabbath en dergelijke meer. Met ‘Elektric Mistress’ brengt de band een schijfje uit waar liefhebbers van psychedelische rock uit die jaren ’70 zullen van smullen. Een ep is steeds een visitekaartje waarmee een band zich wil tonen aan een zo ruim mogelijk publiek. Nu, vanaf die lange, circa acht minuten durende, ‘Turn To Grey’ weet je al welke kant het zal uitgaan. Door middel van onheilspellende riffs, en een cleane vocale aankleding wordt je prompt gehypnotiseerd en flits je terug in de tijd. Origineel klinkt het wellicht niet, maar die typische hypnotiserende inwerking waardoor ook bands uit die jaren ’70 de aanhoorder naar verre oorden deden drijven, kom je in de sound van Elektric Mistress dus voortdurend tegen. Die lijn wordt verder doorgetrokken op het iets kortere ‘Cuba Time’, en wordt nog eens in de verf gezet op ‘Meeting Of The Minds’. Een song waarbij verdovende riffs, lekker verschroeiende drums en een keyboard klank die je hersenpan binnen dringt een mooie kers vormen op de lekkere taart die deze ep zeker en vast is geworden. Besluit: Elektric Mistress biedt een ruim spectrum aan sonische tot groovy klinkende geluiden aan. Onder invloed van pioniers als Black Sabbath, Deep Purple en Pink Floyd legt de band de lat dan ook zeer hoog. Over hypnotiserende golven, en met een psychedelische tongval die ons doet terugkeren in de tijd, zijn we vertrokken voor een best aanstekelijk tripje dat wellicht wat langer had mogen duren. Gelukkig klinkt Elektric Mistress door terug te grijpen naar het verleden, totaal niet gedateerd. Eerder is deze band een fijne toevoeging daaraan en doet een frisse wind waaien doorheen dat typisch psychedelische rock gebeuren. Zonder meer biedt deze band een ep aan die aan je ribben kleeft, je aanzet tot lekker zweven over de dansvloer alsof het weer de jaren ’70 is, maar met beide voeten duidelijk in het heden. Wat ons doet uitzien naar veel ander hypnotiserend moois dat de band hopelijk spoedig uit zijn mouw zal schudden.

Erik van Damme (75)

Independent Release

Tracklist: 1. Turn To Grey 2. Cuba Time 3. Meeting Of The Minds