Mars Red Sky: The Task Eternal

Stoner en sludge zijn zeer populair in Frankrijk. Vandaar ook dat er vele groepen zijn die dit genre als basis nemen voor het ontwikkelen van hun sound. Na tien jaar zijn deze vrolijke Fransen ondertussen toe aan hun vierde album, ‘The Task Eternal’. Ondertussen is de sound van Mars Red Sky geëvolueerd, zeg maar progressiever en meer psychedelisch geworden. Mars Red Sky is een vrij productieve band aangezien ze zich niet binden aan het typische verhaal van album gevolgd door een tour-scenario. Ze schrijven er op los en treden op waar en wanneer ze willen. Dit heeft o.a. geleid tot een hele reeks ep’s die los staan van de albums. ‘The Proving Grounds’ opent het nieuwe album. ‘Collector’ is OK , maar niets meer dan dat. In geval van ‘Recast’ neem ik aan dat je best alvorens af te spelen een extraatje gerookt hebt of iets ingenomen hebt. ‘Reacts’ bouwt verder waar ‘Recast’ gestopt is. ‘Crazy Hearth’ is een nog trager nummer, maar werkt voortreffelijk. Het is nauwelijks nog grunge, maar veeleer psychedelica. Namen die zomaar opdoemen zijn Spacemen 3, Darkside, Slipstream, etc. Nergens wordt het stoner of sludge maar blijft het psychedelische rock. Met ‘Task Eternal’ is Mars Red Sky nog een stap verder weg van hun vertrekpunt. Ze zijn bezig aan een spannende tocht voor avontuurlijke luisteraars die ze graag meevoeren naar niet eerder verkende of minder voor de hand liggende regionen. Hier is niets mis mee, tenzij je oogkleppen aan doet uiteraard.

Frederik Blieck (77)

Listenable Records

Tracklist: 1. The Proving Grounds 2. Collector 3. Recast 4. Reacts 5. Crazy Hearth 6. Hollow King 7. Soldier On 8. A Far Cry