Wormed: Metaportal (ep)

Het Spaanse Wormed timmert sinds 1998 aan een muzikale loopbaan. Hun brutale en technische death metal werd alvast goed onthaald door pers en publiek maar in 2003, nadat het debuutalbum (‘Planisphaerium’) op de markt kwam, werd de band afgeremd door een pak wisselingen in de line-up. Pas in 2013 werd de draad weer echt opgenomen met vervolg album ‘Exodromos’. ‘Krighsu’ (2016) volgde en beide albums kregen opnieuw lovende kritieken. Nu is de huidige incarnatie van Wormed er terug met deze vier tracks tellende ep. Nog steeds klinkt Wormed heel brutaal, maar het technische aspect lijkt toch op de eerste plaats te komen en dat is dan ook uiterst knap te noemen. Verwacht je aan een constante wisseling in tempo en ritme met onvoorziene breaks en stops. Misschien wel een beetje van het goede om het allemaal goed te kunnen volgen. En dan zeer er ook nog de rauwe diepe vocalen die men gebruikt die voor ons onverstaanbaar zijn, zodat de te volgen boodschappen deels aan ons voorbij gaan. En eigenlijk vinden we dit wel ergens spijtig. Anderzijds beseffen we natuurlijk ook dat dit, indien men voor een andere vocale benadering had gekozen, dit niet meer als Wormed zou klinken. Wie houdt van technical death metal zal hier alvast een stevige kluif aan hebben. Zelf vinden we dit net iets te technisch (en de vocalen te onverstaanbaar) om ons echt over de streep te trekken.

Luc Ghyselen (68)

Season Of Mist SOM 520

Tracklist: 1. Remote Void 2. Cryptoubiquity 3. Bionic Relic 4. E-Xystem://CE