Gallows Pole: This Is Rock

‘This Is Rock’ is het negende full-album van het Oostenrijkse Gallows Pole, een band opgestart in 1982 door Alois Martin Binder die ook al een voorgeschiedenis had bij Angelina die terug keert tot 1973. Al die tijd stond melodic hard rock en classic rock centraal in het geluid van de band. Soms hoorde je wel wat invloeden uit traditional heavy metal en / of progressive metal langskomen, maar die bleven al bij al eerder beperkt. Op ‘This Is Rock’ trekt Gallows Pole duidelijk de kaart van classic rock. Negen nummers werden dit maal aan het blinkend schijfje toevertrouwd en die liggen lekker in het gehoor. Zonder echt een “wow” gevoel te ondergaan, werd je langzaam meegevoerd op een mooi rockend rondje door dit vijftal. Bass en drums zorgen voor een mooie, solide basis. Leuke riffs, melodieus gitaarwerk, mooie gitaarsolo’s en bijpassende cleane vocalen zorgen voor de rest. Niets nieuws onder de zon, hoor ik je denken. En … daarin heb je volkomen gelijk. Toch verrast Gallows Pole ons een beetje: de band heeft er nu immers ook een zangeres bij. Enkel spijtig dat ze de mooie stem van Dina Höblinger zo goed als enkel gebruiken in samenzang met de stem van Alois. Geef haar schitterende stem de ruimte zoals in ‘When I Sleep’ en je verkrijgt een compleet ander album. Toch een gemiste kans voor Gallows Pole om ook die hard liefhebbers van female fronted rock over te halen om hun oor eens te luisteren te leggen bij dit gezelschap. Nu is deze ‘This Is Rock’ gewoon een goed album geworden, maar zo zijn er elke week tientallen te verkrijgen in de winkelrekken.

Luc Ghyselen (68)

Pure Rock Records PRRCD 042

Tracklist: 1. Summerdays 2. Heaven Knows 3. Midnight Gambler 4. Point Of No Return 5. You Got Me 6. Daylight 7. When I Sleep 8. Move On Out 9. When You Love Total