Scarlet Rebels: Show Your Colors

‘Show Your Colors’ is het debuutalbum van Scarlet Rebels, een nieuwe naam in het melodic (hard) rock segment. Scarlet Rebels mag dan een gloednieuwe naam zijn, de band ontstond eigenlijk uit de as van VoiD, een band die al drie full-albums op de markt heeft. Drie heren van die band – Wayne Doyle (vocals, gitaar), Wayne ‘Pricey’ Esmonde (bass) en Gary Doyle (drums) – vinden met gelijkgestemden Chris Jones (gitaar) en Josh Townshend (gitaar, keyboards) om verder te gaan als Scarlet Rebels. Op dit debuut zorgt het vijftal voor maar liefst twaalf – veertien als je kiest voor de digitale versie van dit album – goed opgebouwde en gearrangeerde nummers die alles bevatten waar liefhebbers van melodic (hard) rock van kunnen dromen. De basis van bass en drums klinkt klokvast, de stevige riffs werden daar mooi over gedrapeerd en het geheel wordt extra ondersteund met wat accentjes keyboards. Knappe melodieuze gitaarsolo’s en een heel soepele maar best wel krachtige stem zorgt voor de bijpassende vocalen. Geen van de tracks steekt er bovenuit, maar we hebben bij elke track goedkeurend zitten mee knikken met het hoofd. Elke track klinkt ook aanstekelijk en catchy en zou zeker niet misstaan in een playlist op een van onze nationale radiostations indien die het genre – noem het hier een mix van melodic rock, melodic hard rock en classic rock – een beetje wilden waarderen. Indien je op zoek bent naar een pretentieloos, mooi rockend, maar echt wel melodieus album, mag je dit debuut van Scarlet Rebels aan je “wanted”-lijstje toevoegen. Wij hebben alvast genoten van een goede drie kwartier rock plezier die je alle zorgen voor even doet vergeten.

Luc Ghyselen (80)

Rock Of Angels Records ROAR 1908

Tracklist: 1. No One Else To Blame 2. You Take My Breath Away 3. Head’s In The Ground 4. Part Of Me 5. Heal 6. Let Your Love Go 7. Nothing To Say 8. Save Me 9. Blinded By The Pain 10. Shattered Dreams 11. Can I Open My Eyes 12. Returning Light 13. Losing End 14. Radio Song