Arrowhead: Coven Of The Snake

Arrowhead is een Australisch viertal dat in 2008 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden aan de hand van hard rock, psychedelica en doom dat we tegenwoordig gemakkelijk onder de noemer stoner rock plaatsen. ‘Coven Of The Snake’ is het derde full-album van het kwartet, maar voor ons is het een eerste kennismaking met dit gezelschap. Het titelnummer opent heel knap en strak en zet de perfecte sound neer voor wat nog komen moet. Een goede drive zorgt er meteen voor dat we goedkeurend mee knikken, terwijl het refrein uitnodigt om te worden mee gebruld. ‘All Seeing Eye’ gaat mooi op dat elan verder: opnieuw een knap opgebouwd nummer met, o.a., een galopperend ritme die ervoor zorgt zorgt dat stilstaan zo goed als onmogelijk is. We gaan op dit elan verder voor de overige songs: knappe opbouw, strakke basis van bass en drums, krachtige riffs, gitaarsolo’s die richting psychedelica opgaan en mooie, krachtige, soepele vocalen. Soms eens wat dreigender en meer slepend, dan weer volle gas vooruit, maar steeds van hoge kwaliteit. Acht nummers lang weten deze Aussies ons te boeien met hun toch wel aanstekelijke sound die ervoor zorgt dat we krachtig kunnen headbangen op hun gedreven ritme, nu en dan onze luchtgitaar kunnen bovenhalen en ook op tijd en stond een stuk van het refrein kunnen meebrullen. Meer moet het echt niet zijn om ons uit de bol te laten gaan. Vernieuwend is dit allerminst, maar wie daar om maalt, moet eigenlijk weten dat het verdomd moeilijk is geworden om nog met echt originele ideeën op de proppen te komen. En dan is het heel goed om een album als deze ‘Coven Of The Snake’ van Arrowhead te horen, waar geen echte uitschieters te vinden zijn – maar absoluut zeker ook geen miskleunen –, die van begin tot einde boeit en zo voor een heel pak aangenaam luisterplezier zorgt.

Luc Ghyselen (80)

Ripple Music

Tracklist: 1. Coven Of The Snake 2. All Seeing Eye 3. Ceremony Of The Skull 4. Ghost Ship 5. Root Of Evil 6. Dopanaught 7. March Of The Reptiles 8. Golden Thunder Hawk