Thunderfuck and the Deadly Romantics: Dirty Sleazy Rock ‘n’ Roll

Hou je van no-nonsense pretentieloze hard rock ‘n’ roll met een dosis punk door heen gemengd? Dan is deze ‘Dirty Sleazy Rock ‘n’ Roll’ een hapklare brok om te gaan ontdekken. Het vijftal van Thunderfuck and the Deadly Romantics – Thunderfuck (vocals), Johnny Douchebag (gitaar), Jim McPain (gitaar), Ryan Cümsock (bass) en George Kaloxilos (drums) – laten geen gras groeien over hun bedoelingen en zetten het feestje meteen gedreven en energiek in met ‘Drink This Party Dry’. De toon is meteen gezet: een solide stevige basis van drums en bass, strakke riffs, een melodieus gitaarsolo en rauwe ruwe vocalen. Die laatste doen ons hier op tijd en stond denken aan Angry Anderson (Rose Tattoo) en … eerlijk gezegd, ook muzikaal vinden we dat deze Thunderfuck and the Deadly Romantics ons geregeld doen denken aan deze Aussies, al klinken die laatsten nog net iets agressiever. Dat neemt niet weg dat Thunderfuck en zijn kompanen hier voor een aangenaam stukje plezier zorgt. Slechts een maal gaat de voet van het gaspedaal – voor de ballade ‘GFY’ – maar voor de rest rockt het vijftal lekker stevig weg. Dus, maak wat ruimte in je huiskamer, nodig wat vrienden en vriendinnen uit, zet voldoende drank koud, je stereo op tien en vergeet voor een tijd alle zorgen. Na een paar tellen ben je zo meegezogen in de flow van dit kwintet, haal je de luchtgitaar uit de kast en brul je de refreinen luidkeels mee. Tonnen originaliteit moet je alvast niet zoeken, gewoonweg pretentieloos amusement is er wel verkrijgbaar en dat twaalf nummers lang. Wij hadden nog tijd zat toen het schijfje erop zat en we vonden dat ons feestje nog niet lang genoeg duurde en hadden een heel simpele oplossing: gewoonweg de repeat-knop van onze cd-speler opnieuw indrukken.

Luc Ghyselen (70)

Cargo Records

Tracklist: 1. Drink This Party Dry 2. I’m Not In Love 3. Anal Annie 4. Spray My Love 5. The Finger 6. Attention Whore 7. One More For The Road 8. Let’s Fuck 9. GFY 10. Get My Hole 11. JaegerBomb 12. #MeToo