Wolf Prayer: Echoes Of The Second Sun.

Wolf Prayer is een Duits trio dat ons dit acht tracks tellende ‘Echoes Of The Second Sun’ aan biedt waardoor we kennis maken met hun mix van stoner rock, desert rock en psychedelica. Acht nummers die mooi worden opgebouwd, maar helemaal niets nieuws aan het genre toevoegen. Slecht zullen we dit heel zeker niet noemen, maar we blijven toch wat op onze honger zitten. ‘Average Man’ mag het album openen en we worden meteen ondergedompeld in een enorm bad met fuzz klanken. Het zal een beetje de leidraad vormen voor het volledige album. Natuurlijk komen er ook momenten langs dat die fuzz-pedalen niet gebruikt worden, maar die zijn toch duidelijk in de minderheid. Het grote nadeel voor Wolf Prayer is dat alles hen reeds eens werd voor gedaan en, naar onze smaak, heel dikwijls stukken beter. Zodoende vrezen we een beetje voor dit drietal: dit is gewoon goed, maar overstijgt nergens de middelmaat. Ook al omdat geen van de nummers er echt bovenuit steekt – absolute miskleunen hoorden we ook niet – maar het zal toch veel te weinig zijn om niet liefhebbers van het (sub)genre over de streep te trekken. Nu zal deze ‘Echoes Of The Second Sun’ enkel in collecties belanden van die hard fanaten.

Luc Ghyselen (60)

Barhill Records

Tracklist: 1. Average Man 2. According To The Rule 3. Desert 4. Shapeshifter 5. New Morning 6. Like A Fool 7. Strings Like A Puppet 8. Feed My Brain