Nekröfilth: Love Me Like A Reptile (ep)

Het Amerikaanse Nekröfilth is niet voor een muzikaal gat te vangen. De heren mixen immers heavy metal, thrash metal, hardcore en punk door een blender en zien dan wel wat het resultaat oplevert. Sinds 2008 timmert het gezelschap aan een muzikale carrière die, naast een heel pak splits en ep’s, reeds twee full-albums opleverde. Nu is het trio er terug met een vier tracks tellende ep. Het zijn vier covers geworden van vrij verschillende bands zodat dit opnieuw hun veelzijdigheid typeert. Titelnummer, Motörhead’s ‘Love Me Like A Reptile’, wordt krachtdadig door de speakers gestuurd. Het doet het origineel alvast geen oneer aan, daar deze versie energiek, gedreven en uiterst krachtig over komt. Rudimentary’s Peni’s ‘Media Person’ slaat wild om zich heen en wordt als een nu pas terug gevonden oude punk song gebracht. Denk aan de tijd toen punk, en bands als Sex Pistols, nog in de kinderschoenen stonden. Mortician’s ‘Zombie Apocalypse’ gaat log, sloom, maar uiterst zwaar van start en krijgt dat plots een stevige injectie op gebied van snelheid om dan terug over te schakelen naar het logge tempo waarmee men het nummer begon. Punk / grindcore flitsen door onze hoofden bij het aanhoren van Mob 47’s ‘Det Är Upp Till Oss’ dat met zijn duurtijd van vierentwintig seconden alweer voorbij is voor je het goed en wel beseft. Dat ‘Love Me Like A Reptile’ geen grootse ep is geworden lijkt ons duidelijk, maar met hoop en al acht minuten muzikale vertier is het wel een plaatje dat je, al is het meer heel even, alle zorgen doet vergeten. En dat op zich is ook al een kunst.

Luc Ghyselen (70)

Hells Headbangers

Tracklist: 1. Love Me Like A Reptile 2. Media Person 3. Zombie Apocalypse 4. Det Är Upp Till Oss