Wijzigingen in een paar festival-line-up’s.

Geen Myrkur op het befaamde driedaagse Alcatraz hard rock & metal festival te Kortrijk. Omdat Amalie Bruun, die dame achter de naam Myrkur, in blijde verwachting is, moet Alcatraz dus op zoek naar een vervanger. Myrkur had eerder ook al afgezegd voor HellFest, alwaar ze vervangen werd door violiste Jo Quail. Niet zo op Alcatraz waar haar vervanger Vltimas is geworden.

Vltimas is een nieuwe band met vocalist David Vincent (o.a. I Am Morbid), drummer Flo Mounier (o.a. Cryptopsy) en gitarist Rune “Blasphemer” Eriksen (o.a. Aura Noir, ex-Mayhem) dat voor een stevige muur van sound zorgt waarin krachtige blackened death metal de hoofdmoot vormt. Het debuutalbum, ‘Something Wicked Marches In’, werd eerder dit jaar op de markt gebracht via Season Of Mist (voor bespreking zie onze rubriek ‘CD-review’).

Meer info i.v.m. Alcatraz hard rock & metal festival vind je op www.alcatraz.be

Ook de metaldag op Lokerse Feesten kampt met een aflasting. Daar laat Monster Magnet verstek gaan. Bij Lokerse Feesten strikte de organisatie dan maar Zeal & Ardor, een avant garde project rond de Zwitser Manuel Gagneux dat een eigenzinnige mix brengt van black metal en negro spirituals. De discografie van het gezelschap telt ondertussen drie full-albums waarvan ‘Stranger Fruit’ (2018) het meest recente is. Zeal & Ardor waren vorig jaar nog te gast op Graspop Metal meeting en je kon het gezelschap ook aan het werk zien en horen op de zo net afgelopen editie van Rock Werchter.

Meer info i.v.m. Lokerse Feesten vind je op www.lokersefeesten.be