Theatre Of Tragedy: Remixed

Het Noorse Theatre Of Tragedy bouwde een mooie carrière op tussen 1993 en 2010. De band zorgde in de beginjaren voor een mix van doom, death metal en gothic. Invloeden uit industrial en electronica begonnen stelselmatig meer en meer hun opwachting te maken. Theatre Of Tragedy was ook een van de eerste bands in het (sub)genre die gebruik maakt van een stevige mannelijke stem in combinatie met een zachte, breekbare vrouwelijke stem. Raymond Istvàn Rohonyi, de mannelijke stem, kreeg zo tegenwind van het breekbare stemgeluid van Liv Kristine Espenaes (tot 2003) en dan van Nell Sigland. De band zorgde in hun zeventien jarig bestaan voor zeven full-albums die allen goed werden ontvangen. Tal van hun nummers werden door artiesten geremixt, vooral Duitse dark wave artiesten zorgden voor een pak remixes. Dertien van die remixes werden nu samen gebracht voor dit ‘Remixed’ album. En laat ons eerlijk: geef ons maar de originele nummers, want dit is enkel materiaal om te laten horen in een of andere danstempel, en daar bedanken we dan ook vriendelijk voor! Het meestal eentonig gedreun werkt danig op onze zenuwen.

Luc Ghyselen (40)

AFM Records

Tracklist: 1. And When He Falleth (Das Ich Remix) 2. Black As The Devil Painteth (Das Ich Remix) 3. Lorelei (Icon Of Coil Remix) 4. Reverie (Current Remix) 5. Machine (VNV Nation Remix) 6. Envision (Conetik Remix) 7. Let You Down (Rico Darum & Superdead Remix) 8. Motion (Funker Vogt Remix) 9. Storm (Zeromancer Remix) 10. Fade (Pride And Fall Remix) 11. Frozen (Ambrosius Remix) 12. Deadland (Tommy Olsson Remix) 13. Forever Is The World (Siva Six Remix)