Full Of Hell: Weeping Choir

Full Of Hell is een Amerikaans grindcore gezelschap dat met ‘Weeping Choir’ zijn vierde full-album aflevert. De band werd in 2009 opgestart en de vorige albums konden vrijwel steeds op een pak lovende kritieken rekenen zodat dit vooral onze aandacht trok. Toch zijn wij niet echt overtuigd, laat staan dat we overdonderd worden, door deze ‘Wheeping Choir’. ‘Burning Myrrh’ opent zoals we mogen verwachten bij grindcore: een korte gebalde track waar agressie en brutaliteit in over heersen. ‘Haunted Arches’ en ‘Thundering Hammers’ liggen in verlengde en tot zover kunnen we ons best vinden in de sound van het kwartet. Met ‘Rainbow Coil’ komt een een eerste stevige deuk in het pantser: dit zijn gewoon een pak geluiden, her en der opgenomen, en hier samengebracht tot een massa. Een nummer kan je dat toch niet gaan noemen? ‘Aria Of Jeweled Tears’ heet er een stevige lap op met vocalen die doen denken aan het geluid van een gekeeld varken. ‘Downward’ sluit beter aan op wat wij verstaan onder grindcore: een energieke en gedreven track waarop iedereen zijn overtallige energie met gemak kwijt kan. Met ‘Armory Of Obsidian Glass’ krijgen we zowaar een nummer van bijna zeven minuten voorgeschoteld. Het is een vrij monotoon klinkende bedoening geworden die, naar onze smaak, nergens heen leidt. Nee, geef ons dan maar liever de brutale agressie van ‘Silmaril’. ‘Angels Gather Here’ neigt ons dan weer veel te veel richting ‘Rainbow Coil’ en laten we dus ook maar links liggen. Over ‘Yrgamul The Many’ en ‘Cellar Of Doors’ zijn we dan wel weer te spreken. Toch is onze eindconclusie niet echt positief. OK, we noteerden acht nummers die we best kunnen smaken, maar we noteerden ook drie enorme miskleunen. En die drie tracks palmen ongeveer de helft in van dit goed en wel vierentwintig minuten durend schijfje. Dan begrijp je ook wel dat we eigenlijk maar half tevreden zijn over deze nieuwe van Full Of Hell.

Luc Ghyselen (50)

Relapse Records

Tracklist: 1. Burning Myrrh 2. Haunted Arches 3. Thundering Hammers 4. Rainbow Coil 5. Aria Of Jeweled Tears 6. Downward 7. Armory Of Obsidian Glass 8. Silmaril 9. Angels Gather Here 10. Ygramul The Many 11. Cellar Of Doors