Restless Spirits: Restless Spirits

Tony Hernando is naast zijn gitaarwerk in Lords Of Black ook gekend als liedjesschrijver en producer. Een logische stap in zijn carrière is solowerk uitbrengen en ddat doet hij nu onder de naam Restless Spirits. Daarvoor klopte bij een aantal gastmuzikanten aan. Zo kreeg hij de steun van zangers Kent Hilli (Perfect Plan), Johnny Gioeli (Hardline, Axel Rudi Pell), Deen Castronovo (Revolution Saints, ex-Journey), Dino Jelusic (Animal Drive), Alessandro Del Vecchio (Hardline) en Diego Valdez (Dream Child, ex-Iron Mask en Lords of Black). Naast zijn vocale prestaties is Deen Castronovo ook op elke track als drummer aanwezig. Voor de rest nam Tony alle gitaar-, bass- en een aantal keyboardpartijen voor zijn eigen rekening. Victor Diez speelt piano en keyboard op de andere nummers. We vallen met de deur in huis met de hese stem van Johnny Gioeli in de opener ‘Stop Livin’ To Live Online’. Wat later komt Johnny nog eens terug met en in de powerballad ‘Nothing I Could Give To You’. Dead Daisy Deen Castronovo schittert in ‘Unbreakeble’ en zorgt met de keyboard ondersteuning voor een ferm Journey gevoel. We horen hem nog wat later ook in ‘Calling You’, een nummer dat me sterk doet vermoeden dat ze de mosterd gehaald hebben bij ‘Anywhere Anytime’ van Gotthard. Ook in ‘Live To Win’ staat hij achter de microfoon, terwijl de snarenplukker van dienst zijn vingervlugheid nog eens demonstreert. ‘I Remember Your Name’ is recent op YouTube te vinden met Perfect Plan’s zanger Kent Hilli achter de microfoon: https://youtu.be/wRS-z7RBUtI. Het nummer kent sterk gitaarwerk. De pluim van beste nummer steek ik op de hoed van zanger Dino Jelusic met ‘Cause I Know You’re The One’, want dit catchy nummer zorgt voor kippenvel van begin tot einde. Dit is echt een van die nummers waar ik blij van word. Over ‘Lost Time’, het tweede nummer dat hij ingezongen heeft, ben ik een pak minder enthousiast over. Naast keyboard spelen is Alessandro Del Vecchio ook een begenadigd zanger. Dat bewijst hij in ‘You And I’, een van de beste rocknummers van het album en in de ballad ‘When It Comes To You’. ‘In The Realm Of The Black Rose’ zorgt Diego Valdez voor veel diepte in het rustige nummer. De man is tegenwoordig de leadzanger van Lords Of Black en daarvoor nog zanger bij het Belgische Iron Mask. De grote klasse aan vocaal buskruit aan boord vertaald zich in een klein uur melodieuze hardrock van hoog niveau. Zoveel goede gastmuzikanten wekte bij mij hoge verwachtingen, maar die werden ruimschoots ingevuld.

Rocking Klingon (85)

Frontiers Records

Tracklist: 1. Stop Livin’ To Live Online 2. Unbreakable 3. I Remember Your Name 4. ‘Cause I Know You’re The One 5. Nothing I Could Give To You 6. Calling You 7. Live To Win 8. You And I 9. When It Comes To You 10. Lost Time (Not To Be Found Again) 11. In The Realm Of The Black Rose