Slaughter The Giant: Asylum Of The Damned (ep)

Het Belgische Slaughter Of The Giant ontstond pas ergens in 2018. Het vijftal – Daan Vangoidsenhoven (bass), Joren Baert (drums), Jeroen Broos (gitaar), Timi Devos (gitaar) en Benny Ubachs (vocals) – wil zo hun visie op een mix van melodic death metal / black metal aan de wereld kenbaar maken. ‘Asylum Of The Damned’ is meteen hun debuut en wat voor een! Het schijfje telt vijf tracks. ‘Apocalypse Now’ opent eerst nog symfonisch, maar al vlug wordt je meegevoerd op een zinderende reis in het muzikale spectrum van Slaughter The Giant waarin kracht, duistere dreiging en melodie hand in hand gaan. ‘Torture And Madness’ gaat op de ingeslagen weg verder: blast beats, pompende bass, strakke riffs zorgen voor het perfecte kader waar rauwe en ruwe, agressief klinkende vocalen zich als een vis in het water voelen. Mooi melodieuze gitaren openen ‘The Hell In Me’ alvorens we ondergedompeld worden in … de hel dankzij brutale kracht en gedreven energie in een donker en duister kader. ‘Raging Demons’ opent wat trager op gebied van tempo, maar dit is enkel om je even in de waan te laten, want al vlug komt het furieuze zwart geblakerde furie weer op gang zonder duistere dreiging of melodie uit het oog te verliezen. Afsluiten doet het viertal met het titelnummer dat al even gewelddadig, krachtig, agressief en brutaal klinkt als de overige tracks. We moeten dan ook besluiten dat Slaughter The Giant ons meteen fel heeft geraakt en dat we nu reeds uitkijken naar een full-album van dit kwintet. Met ‘Asylum Of The Damned’ levert Slaughter The Giant immers een immens schitterend visitekaartje af!

Luc Ghyselen (90)

Independent Release

Tracklist: 1. Apocalypse Now 2. Torture And Madness 3. The Hell In Me 4. Raging Demons 5. Asylum Of The Damned