Dawn Of Eternity: The Ghost I Am

Soms is het lang wachten op een volgende plaat. Met artiesten die zelf hun releases opnemen en uitbrengen is dit wachten vaker een realiteit. Begrijpelijk want om een plaat op te nemen heb je tijd en geld nodig. In het geval van het beloftevolle Dawn Of Eternity moesten we vijf jaar wachten op het vervolg op ‘Guilty’. Soms is het ook wel beter om te wachten op een plaat die af is dan vlug bediend te worden met een half afgewerkt product. ‘The Ghost I Am’ is gelukkig het soort plaat geworden waarvoor je iets langer wacht. Dawn Of Eternity komt uit Nürnberg en brengt een mix van gothic en death metal. Sara Seubert neemt de zang voor haar rekening en verder heb je nog Johannes, Torsten en Chris op respectievelijk gitaar, drums en bas. Het nieuwe album telt elf nummers, is voorzien van mooi ogend artwork en bestelbaar via de Facebook pagina of de webshop van de band. Wees snel, want oneindig is het aanbod niet. Ik kan deze cd alleen maar aanbevelen omwille van het niveau van de songs en de aparte maar mooie stem van Sara. Vergewis u zelf via hun Bandcamp pagina. ‘Mirror’ is de naar voor geschoven single. Inderdaad een mooi nummer, maar verscheidene andere nummers halen makkelijk het niveau van ‘Mirror’, zoals bijvoorbeeld ‘Lost Battle’ met doorslaande stem van Sara en begeleid door de grunts van Johannes. Bovendien is de variatie onder de nummers zeer groot, waardoor je aandacht automatisch niet verslapt. Ze mogen gerust nog zo’n plaat maken asap.

Frederik Blieck (85)

Independent Release

Tracklist: 1. The Ghost I Am 2. Predicament 3. Mirror 4. My Friend 5. Lost Battle 6. Face Me Down 7. What I’ve Become 8. Posession 9. Blinded 10. You Are The Light 11. Time You Waste