Herbakkersfestival dit jaar op 16, 17 en 18 augustus.

Gratis festivals in Belgiƫ: er zijn er nog steeds een heel aantal. Zo ook het Herbakkersfestival in Eeklo dat dit jaar doorgaat op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Wij, van MUSIKA, kijken vooral uit naar de eerste dag van dit driedaagse evenement, omdat men dan steeds kiest voor bands uit de hardere muziekgenres.

Dit jaar mag het Belgische Reject The Sickness openen. Dit gezelschap ontstond in 2007 en zorgt voor een heel krachtige en stevige mix van melodic death metal en metalcore. De heren hebben o.a. twee full-albums op de markt waarvan het meest recente, ‘The Weight Of Silence’, pas vorig jaar het levenslicht zag. Toch werd eerder dit jaar ook al een drie tracks tellende ep op de markt gebracht.

God Dethroned is een Nederlandse blackened death metal band die in 1991 werd opgestart. In 1993 viel het doek een eerste keer over de band. In 1996 werd de band nieuw leven in geblazen en zorgde het gezelschap voor acht knappe full-albums alvorens het in 2012 opnieuw voor bekeken te houden. Een nieuwe doorstart kwam er in 2014 met nog steeds vocalist / gitarist Henri Sattler aan het roer. Het meest recente album van deze band is ‘The World Ablaze’ uit 2017.

En net als vorig jaar, toen met Entombed A.D., komt de headliner voor deze avond uit Zweden. Dit maal viel de keuze op Grave, een death metal band die reeds in 1984 werd opgestart, maar pas in 1988 de naam Grave gebruikt. Dit gezelschap heeft reeds elf full-albums op de markt al dateert de laatste, ‘Out Of Respect For The Death’, nu toch ook al weer van 2015. Toch is dit een band waar we bij MUSIKA naar uitkijken!

Meer info i.v.m. het driedaags Herbakkersfestival vind je op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/herbakkersfestival/