Hope Erodes: Rainwalker (ep)

Hope Erodes ging in 2013 van start en zorgde in 2014 voor de ep ‘Lost To Supremancy’. Pas nu komt het gezelschap eraan met een opvolger: deze vier tracks tellende ep ‘Rainwalker’. Vooral een aantal wijzigingen in de line-up zijn daar de oorzaak van. Maar het is het wachten best waard geweest. Het huidige vijftal – Arun Rao (gitaar), Hans De Vries (drums), Jelle Sterckx (bass), Sam Goffin (vocals) en Wim Govaers (gitaar) – heeft er werk van gemaakt. ‘Otium’ opent eerst nog wat aarzelend maar al vlug worden we ondergedompeld in een knappe mix van wat hardcore en vooral death metal en thrash metal. Een stevige basis van drums en bass, krachtige riffs, een goede brulboei als vocalist en best wel melodieus gitaarwerk zijn de ingrediënten waarmee de heren werken. Met het gedreven titelnummer gaan ze op dit elan verder. Wat background vocalen tijdens het refrein zorgen voor een extra accentje, terwijl er in de break ook een mooi bassloopje te bespeuren valt. Voor ‘Forthcoming’ wordt het tempo nog wat hoger gelegd en dat levert een heel energiek en gedreven nummer op, zonder aan kracht in te boeten. In afsluiter ‘Kriegswaisen’ horen we nog een mooie samensmelting van alle ingrediënten waaruit de sound van Hope Erodes geboetseerd wordt. Een stevig nummer dat er een paar mooie wisselingen in tempo en ritme op na houdt. We kunnen dan ook besluiten dat Hope Erodes met deze ‘Rainwalker’ voor een mooi visitekaartje heeft gezorgd die toch een aantal deuren zou moeten kunnen openen.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Otium 2. Rainwalker 3. Forthcoming 4. Kriegswaisen