Tyrmfar: Renewal Through Purification

Het Zwitserse Tyrmfar ontstond in 2013 en is nu klaar met hun tweede full-album. Renewal Through Purifaction’, want dit is de titel die het album meekrijgt, telt twaalf tracks die je in het vakje melodic black metal mag onderbrengen. ‘The Arrival …’ opent dreigend, mysterieus en is een instrumentaal stukje dat de nodige melodie bevat om dan naadloos samen te smelten met ‘… Of The Legions Of Eternity’ waar de poorten van de hel open staan middels krachtige putgrunts en een stevig knallend tempo van drums en riffs. Je wordt dus meteen bij je nekvel gegrepen aan de hand van krachtige brutale vocalen terwijl er toch een pak melodie te horen is in dit van verschillende tempo’s en ritmes voorziene nummer. Voeg daar wat accenten uit death metal aan toe aan je hebt een goede recept gevonden. Vanaf dan gaat het vijftal – Robin (vocals), Mickael (gitaar), Kévin (gitaar), Julien (bass) en Quentin (drums) – op de ingeslagen weg verder. Dankzij talrijke wisselingen in tempo en ritme blijf je gemakkelijk bij de les tot de laatste tonen van afsluiter ‘Humanity’s End’. Het instrumentale ‘Freedoms Call’ vinden we niet echt nodig: de nummers met vocalen hebben immers meer diepgang en we missen die wel in dat nummer dat zeker niet melodieuzer klinkt dan de andere tracks. Vernieuwend is de reis van het kwintet niet echt, maar als het aangebodene goed wordt gebracht, hoeft dit natuurlijk niet. Dat is precies wat Tyrmfar doet: een knap genre gebonden album afleveren.

Luc Ghyselen (80)

MTAF Records

Tracklist: 1. The Arrival … 2. … Of The Legions Of Eternity 3. Rise Of Chaos 4. The Almighty 5. No Hope 6. The Commander Of Death 7. Mountains Of Madness 8. Dehumanization 9. Freedoms Call 10. Living Corpses 11. Implore The Reaper 12. Humanitys End