Vomit Angel: Imprint Of Distinction

Het Deense duo Vomit Angel laat met deze ‘Imprint Of Extinction’ zijn debuutalbum op de wereld los nadat de heren eerder met ‘Sadomatic Evil’ (2016) reeds voor een ep zorgden. Vomit Angel staat voor korte heftige tracks die perfect passen in hun visie van death metal / grindcore. ‘Intro’, meteen de eerste track laat al niets aan de verbeelding over: uit de donkere krochten van de onderwereld komt alles wat nog kan kruipen, sluipen, glibberen, … naar boven die nog wat naargeestige geluiden kan maken. Daarna gaat het duo – Necrodevil (gitaar, vocals) en Lord Titan (drums, backing vocals) – er tegenaan zoals in de boekjes is uitgetekend. Korte gebalde nummers, je krijgt er maar liefst twintig te verwerken in nog geen halfuur, met zo goed als onverstaanbare vocalen, venijnige drumroffels en loodzware riffs. Het geheel klinkt nogal slordig, net alsof de opnamemicro’s in een andere ruimte stonden dan die waar de heren zich in bevonden om hun nummers te brengen. Het zorgt in ieder geval voor een dof geluid. Uitzondering op die regel zijn een paar tussenstukken zoals ‘Vomits’, waar men aan het kotsen is, of ‘Unearthed Skull’, waar men, denken we hier toch, een schedel aan het afkrabben is. Nu goed, het past allemaal perfect in het plaatje van waar grindcore / death metal voor staat, maar om te concurreren met de toppers in het (sub)genre, ik noem speciaal Napalm Death, heeft Vomit Angel nog een stevige weg af te leggen. Enkel die hard fanaten van het (sub)genre zullen hier echt raad mee weten.

Luc Ghyselen (50)

Iron Bonehead Productions

Tracklist: 1. Intro 2. Concussion 3. Ancient Heritage 4. Hobo In The Woods 5. Vomit Angel 6. Vomits 7. U.S.G 8. Satanic Eelhead 9. Petard 10. Hollow Earth 11. Poisoned Dreams 12. The Sabbath Of The Goat 13. Vestyfen Classic 14. Unearthed Skull 15. Freeing To Death 16. Guinea Pig 17. Defecation 18. A Brutal Meeting 19. Surprise 20. Raped By The Horny