Sin Savage: Lost In The Dark (ep)

Sin Savage is een verderzetting van Nightmare. Sin Savage, een hard rock / heavy metal viertal bestaand uit Zan Geeraerts, Vassili Golfidis, Andreas Timmerman, Jasper Vanderheyden zorgt op deze vier tracks tellende ep voor een mooie visitekaartje. Vernieuwend is de sound van het kwartet allerminst, maar de speelvreugde en het enthousiasme spatten uit de speakers. Voeg daaraan toe dat de heren best welke aanstekelijke en goed opgebouwde songs in het (sub)genre afleveren waarin kracht en melodie mooi samen werken en je begrijpt dat deze ‘Lost In The Dark’ wel eens een aantal deuren voor de band zou kunnen openen. Het titelnummer mag openen. De intro beloofd al veel moois en eens de krachtige riffs, de mooie drumroffels, de stuwende basslijnen en de best wel krachtige vocalen invallen, zit je gebeiteld. Het refrein nodigt uit om te worden meegebruld. ‘Hot On Your Heels’ gaat op de ingeslagen weg verder en koppelt opnieuw aanstekelijkheid aan kracht, souplesse aan stevigheid. Kortom, nummers als deze vinden we in dit (sub)genre heel knap. Het instrumentale ‘Down’ bevalt ons een stuk minder. ‘Through The Gates’ is op gebied van tempo iets trager zonder aan kracht in te boeten. Het klinkt een stuk minder aanstekelijk dan de eerste twee nummers, maar het straalt een onderhuidse dreiging uit die ons wel kan bekoren. Ja, deze ‘Lost In The Dark’ van Sin Savage vinden we best wel geslaagd. We kijken dan ook uit naar een concert van deze heren en, wie weet, naar een full-album.

Luc Ghyselen (80)

Independent Release

Tracklist: 1. Lost In The Dark 2. Hot On Your Heels 3. Down 4. Through The Gates