Abnormality: Sociopathic Constructs

Voor zij die dit plaatje argeloos opleggen zonder voorkennis, u weze gewaarschuwd: dit is geen materiaal voor gevoelige zielen. Dit is extreme brutal death metal van de zwaarste soort. Bijvoorbeeld ‘Monarch Alpha’ klinkt als vijf nummers dooreen gebracht aan dubbele snelheid. Als u het mij vraagt: ”zalig”. Maar ik vrees dat de goegemeente verkiest anaal misbruikt te worden door donkere mannen met grote salami’s, dan een ganse dag naar Abnormality te luisteren. Ik ben geen fan van salami, maar wel van Abnormality. Je krijgt zeker waar voor je geld met dit Amerikaanse extreme technical metal ensemble. Ieder nummer lijkt meerdere nummers te zijn. Oh ja, het geheel wordt ingebruld door über-brulster Mallika Sundaramurthy. Mallika blijkt te beschikken over een strot waar waarschijnlijk meerdere donkere salami’s door kunnen. Al zou ik eerlijk gezegd het imiteren van dit spektakel eerder afraden: het zou wel eens kunnen dat uw salami een trauma oploopt. Soit, Abnormality doet hun naam wederom alle eer aan met hun derde uitspatting. Het niveau is terug zeer hoog zoals immer. Uitschieters zijn er niet, want alles schiet er gewoon uit (inclusief je oordoppen als je niet oplet). Ik ga een kromme vergelijking maken: wat Jinjer is voor metalcore, is Abnormality voor brutal death metal. Mallika verlegt de grenzen en slaagt er tegelijkertijd in om ook dit mannenbastion te slopen en tegelijkertijd sexy en boeiend te maken. Abnormality is gewoon abnormaal fenomenaal. En het goede nieuws is dat we in juli dit gewoon in België gaan aanschouwen. Alleen spijtig dat na dertig minuten het gedaan is met dit plaatje. Maar geen nood, gewoon terug opzetten en luisteren naar de tweede song in het eerste nummer of zoiets. Ik krijg er gewoon niet genoeg van.

Frederik Blieck (90)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Monarch Alpha 2. Penance 3. Kakistocracy 4. Transmogrification Of The Echoborgs 5. A Catastrophic And Catalyzing Event 6. Aeturnum 7. Dying Breed 8. A Seething Perversion 9. Curb Stomp