Ares Kingdom: By The Light Of Their Destruction

Ares Kingdom is een Amerikaans gezelschap dat in 1996 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden aan de hand van een mix van death metal en thrash metal. Na een drie tracks tellende titelloze demo in 1997, bleef het lange tijd stil omtrent Ares Kingdom. Een eerste full-album diende zich tenslotte aan in 2006. We hoorden toen een gedreven en energiek viertal dat ook van zich liet spreken in 2010 middels opvolger ‘Incendiary’. Toen in 2015 album nummer drie ‘The Unburiable Dead’ op de markt kwam was Ares Kingdom nog slechts een trio: Chuck Keller (gitaar), Mike Miller (drums) en Alec Blume (bass, vocals). Die line-up houdt nog steeds stand, terwijl er op album nummer vier, deze ‘By The Light Of Their Destruction’ ook een pak black metal invloeden in de sound waar te nemen zijn zodat een donkerder sound is ontstaan. Het trio opteert voor een snedig, maar bikkelharde sound die steunt op helse drumpatronen (die hier bij momenten toch veel te blikkerig klinken), stuwende basstonen, een massa aan krachtige riffs, vingervlugge gitaarsolo’s en rauwe maar heel krachtig en dreigend klinkende vocalen. Het klikt allemaal goed in elkaar en met een betere productie, zouden we dit nog beter weten te waarderen. Erger je je echt niet aan het regelmatig terugkerend blikken drumgeroffel, dan is deze Ares Kingdom beslist het checken waard. Wij, daarentegen, horen het toch liever iets minder rauw en ruw op gebied van productie en dat scheelt dan ook een heel pak in ons waarderingscijfer.

Luc Ghyselen (72)

Nuclear War Now! Productions ANTI-GOTH 431

Tracklist: 1. The Hydra Void 2. Burn, Antares (Scorpius Diadem) 3. Dark Waters Eridanus 4. Eighteen Degrees Beneath 5. Allegory 6. The Bones Of All Men 7. Iconologia 8. Talis Chimera Est