Amulet: The Inevitable War

Het Britse Amulet werd in 2010 opgestart door gitarist Heathen Steven en zorgde in 2011 voor een niet onaardige vier tracks tellende demo. Zodanig zelfs dat Century Media de band oppikte en in 2014 het debuutalbum van Amulet, ‘The First’, op de markt bracht. Strubbelingen in de line-up zorgden voor een pak vertraging om met een opvolger op de proppen te komen. Dit wordt nu rechtgezet met deze ‘The Inevitable War’. Wat niet verandert is, is de muzikale richting die Amulet uitgaat, want nog steeds kiest de band er voor om zich uit te drukken met traditional heavy metal. Dit levert op dit album negen nummers op die in wezen niets toevoegen aan de platgetreden paden van het genre. Verwacht je dus een een solide fundament van bass en drums, stevige en krachtige riffs met melodieuze gitaarsolo’s en krachtige cleane vocalen met, op tijd en stond, een hoge uithaal. Dat je echo’s hoort van een aantal groten in het genre – Iron Maiden, Juduas Priest, Manowar – is dan natuurlijk niet vreemd. Voeg daar een productie aan toe die ervoor zorgt dat de sound eighties styled aanvoelt, zonder dat die ouderwets klinkt, en je begrijpt dat Amulet erg traditioneel bezig blijft. Daar het album ook geen echte uitschieters telt, zou er wel eens voor kunnen zorgen dat deze ‘The Inevitable War’ wel eens daar de mazen van het net zal glippen. En dat zou alvast spijtig zijn voor liefhebbers die zweren bij traditional heavy metal, al willen we ook meteen meldden dat dit tweede full-album van Amulet geen “must have” is geworden, maar wel een aangenaam en krachtig in gehoor liggend brokje heavy metal .

Luc Ghyselen (72)

Dissonance Productions

Tracklist: 1. The Satanist 2. Shockwave 3. Burning Hammer 4. Call Of The Siren 5. La Noche De Las Gaviotas 6. Siege Machine 7. Gateway To Hell 8. Poison Chalice 9. Roundhead (I: Before the Battle / II: The Inevitable War / III: The Protectorate)