Rendezvous Point: Universal Chaos

Rendezvous Point is een Noorse progressive metal band die in 2010 werd opgestart. Het vijftal zorgde eerder reeds ‘Solar Storm’ (2015) en is nu toe aan zijn tweede full-album. ‘Universal Chaos’ bevat negen nummers en mag je gerust onder de noemer progressive metal plaatsen zonder dat de band hier echt heel stevig, furieus of krachtig uit de hoek komt. Het vijftal kiest er voor om hun songs mooi op te bouwen en zorgt er zelfs voor dat die nodeloos lang worden uitgesponnen – het langste nummer, ‘Resurrection’, haalt niet eens de zes minuten grens. En eindelijk vinden we dit wel knap want het ontbreekt de nummers alvast niet aan eigenzinnige wendingen en onverwachte tempo en / of ritmeveranderingen. Eigenlijk zorgt de band niet echt voor échte verrassingen: het klinkt allemaal nogal beheerst zonder rauwe of ruwe randjes. Je hoort wel overduidelijk dat het kwintet zijn instrumenten perfect beheerst en dat ze met veel zin staan te spelen. Muzikaal klopt alles als een bus, enkel het vocale gedeelte kan, naar onze smaak dan toch, wat extra kracht gebruiken. Niet dat Geirmund Hansen niet over voldoende capaciteiten beschikt, integendeel zelfs, maar het mag, opnieuw naar onze smaak, net iets krachtiger en steviger klinken. We blijven dan ook een ietsje op onze honger zitten, al moeten we er dan wel bij vermelden dat we het krachtige en energiek gebrachte ‘Unfaithful’ wel zeer geslaagd vinden! Meteen is deze ‘Universal Chaos’ een aangename kennismaking geworden met Rendezvous Point, zonder dat we nu meteen fan van de band zijn geworden.

Luc Ghyselen (70)

Long Branch Records

Tracklist: 1. Apollo 2. Digital Waste 3. Universal Chaos 4. Pressure 5. The Fall 6. The Takedown 7. Unfaithful 8. Resurrection 9. Undefeated