Suffering Hour: Dwell (ep)

Met ‘Dwell’ laat Suffering Hour zijn tweede ep los op de mensheid, en de spirituele opvolger van hun debuut ‘In Passing Ascension’. Persoonlijk is dit onze eerste kennismaking met het Amerikaanse drietal, die al van bij de oprichting in 2013 dezelfde line-up heeft behouden. Het genre waarin zich men begeeft is blackened death metal. ‘Dwell’ telt maar één nummer, maar het is wel een gigant van achttien minuten geworden. Het nummer kent echter wel genoeg wendingen om te blijven boeien. Wat ons vooral opvalt zijn de atmosferische gitaarlijnen. Dat gitaarwerk is zo’n beslissende factor op deze ep. Zowel qua toon van het nummer als in het meedragen van emoties. De ritmesectie, die meer dan capabel lijkt, verbleekt er een beetje bij en lijkt daardoor meer als ondersteuning te fungeren. Toch horen we genoeg van hen om een positief oordeel te vellen. Waar we echter minder mals voor zijn, zijn de grunts. Niets frustrerend, maar waren ze aardappelen, dan deden we er nog wat zout op. Ze klinken namelijk behoorlijk ongeïnspireerd. Neen, geef ons dan maar de screams die kort in het nummer opduiken. Dit alles gezegd zijnde, was dit toch een genietbaar album die ons nieuwsgierig maakt naar wat moet volgen.

De Luycker Levi (78)

Blood Harvest

1. Dwell